Webhelp overgenomen door Concentrix

Webhelp overgenomen door Concentrix
  • 31 maart 2023
  • Kel Koenen

Concentrix Corporation, een wereldwijde leverancier van CX-diensten en -technologieën, kondigde vandaag de fusie aan met Webhelp. Met deze overname is een waarde gemoeid van ongeveer 4,8 miljard dollar.

Het nieuwe bedrijf zet in 2023 vermoedelijk een kleine 9,8 miljard dollar om en de combinatie markeert een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven. Chris Caldwell, de CEO van Concentrix, gaat de gecombineerde organisatie leiden. ‘We zijn vereerd en verheugd om krachten te bundelen met Webhelp in Europa, Latijns-Amerika en Afrika. Het bedrijf deelt onze cultuur, waarden en focus op mensen en het succes van onze klanten. Als we samen aan deze nieuwe reis beginnen, bezitten we een toolkit van hoogwaardige diensten en digitale mogelijkheden én een complementair portfolio van ongeveer 2000 klanten. Gecombineerd verkeren we in een unieke positie om de branche opnieuw te definiëren.’

In de CustomerFirst Top 20 Facilitaire Contactcenters staan beide partijen genoteerd. Webhelp staat op plek drie met een omzet van 145 miljoen in Nederland, Concentrix op plaats 12 met 22 miljoen. De gecombineerde omzet (van 167 miljoen in Nederland) zou de partijen nog steeds op plek 3 hebben staan.

comments powered by Disqus