Huisarts chatbot maakt meer tijd voor patiënten

Huisarts chatbot maakt meer tijd voor patiënten
  • 30 mei 2023
  • Ryan Baij

De nieuwe chatbot 'Praat met de dokter' van huisarts Peter Dekkers moet ervoor zorgen dat hijzelf meer tijd heeft voor zijn patiënten.

'Praat met de dokter' zorgt, naar eigen zeggen, ervoor dat de patiënt zijn eigen anamnese invoert. Dit scheelt administratieve tijd in de spreekkamer en aan de telefoon. Deze bespaarde tijd kan dan ten goede komen aan het verdiepen van de anamnese of aan de beleving van de klacht. Praat met de Dokter creëert op deze manier meer tijd voor de patiënt.

De chatbot herkent meer dan 80 klachten en stelt relevante diagnostische vragen die normaal tijdens een telefonisch consult gevraagd zouden worden. De chatbot is 24 uur per dag bereikbaar. Van de uitkomsten van het gesprek wordt een overzichtelijke samenvatting gemaakt voor in het medische dossier. Hiermee kan de zorgverlener een beslissing maken over mogelijke vervolgstappen.

Goede klantenservice en kost het banen?
Dekkers benadrukte al eerder via diverse kanalen dat het niet de bedoeling is om zijn de assistenten te vervangen. Hij gaat er wel vanuit dat dit deze ontwikkeling de service ten goede komt.

comments powered by Disqus