Teleperformance verliest hoger beroep

Teleperformance verliest hoger beroep
  • 11 mei 2023
  • Kel Koenen

Het Haagse gerechtshof heeft Teleperformance ook in hoger beroep in het ongelijk gesteld over de zaak of inlogtijd moet worden gezien als werktijd én de uitbetaling van deze tijd (met terugwerkende kracht over een periode van ruim vijf jaar). Het hof bekrachtigt hiermee de uitspraak van de kantonrechter.

Waar ging de zaak ook al weer over? Teleperformance moet extra loon uitkeren aan de werknemer die elke dag tien minuten eerder begint. Volgens de kantonrechter betrof het wel degelijk werktijd, waarover salaris moet worden uitgekeerd.

Het bedrijf wil namelijk dat medewerkers tien minuten voordat hun werkzaamheden beginnen op hun werk aanwezig zijn. In die tijd moeten zij inloggen in de systemen, waardoor op het moment van beginnen, gelijk gesprekken kunnen afhandelen.

Volgens de kantonrechter was dit eerder aanwezig zijn een verplichting en geen vrijblijvend advies. Bovendien is het inloggen in de systemen noodzakelijk om de telefonische werkzaamheden te kunnen uitvoeren. 'Deze tien minuten zijn wel degelijk aan te merken als arbeidstijd', concludeerde de kantonrechter eerder.

In het hoger beroep dat Teleperformance tegen de uitspraak had aangespannen, is zij nu ook in het ongelijk gesteld.

Lees ook: Teleperformance verliest rechtszaak tegen werknemer | CustomerFirst

comments powered by Disqus