Robin Jansen stopt na 22 jaar bij Yource

Robin Jansen stopt na 22 jaar bij Yource
  • 28 mei 2024
  • Kel Koenen

Robin Jansen (43) heeft aangekondigd om per 1 oktober 2024 afscheid te nemen van Yource. Jansen is sinds de start van Fintrex in 2002 (vanaf 2017 Yource) als ceo actief bij het bedrijf. Jansen blijft betrokken als aandeelhouder van Yource, maar de zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.

Robin Jansen: 'Voor mij is het tijd om iets anders te gaan doen. Wat dat is weet ik nog niet. Om te beginnen ga ik meer tijd besteden aan mijn gezin en naasten. Al 22 jaar werk ik aan dit prachtige bedrijf. Sinds de oprichting van Fintrex in 2002 tijdens mijn studententijd en vanaf 2017 als Yource hebben wij een ongelooflijke journey afgelegd: van start-up tot marktleider.'

De betrokkenheid van Jansen begon met de oprichting van Fintrex in 2002. In 2017 ontstond Yource uit het samengaan van drie Benelux-bedrijven, allemaal gespecialiseerd in het leveren en verbeteren van klantenserviceafdelingen voor bedrijven in meerdere landen. Onder leiding van Jansen is Yource uitgegroeid tot marktleider in de Benelux op het gebied van klantcontact outsourcing. Het bedrijf, actief in negen landen met duizenden members of klantcontactadviseurs, helpt dagelijks tienduizenden klanten van haar partners.

'Als ik kijk naar onze jarenlange partnerships vervult mij dat met enorm veel trots. Het is ons tevens gelukt een goed draaiend AI platform te bouwen, waar we inmiddels vele projecten met groot succes op laten draaien', stelt Jansen. Na de zomer start Jansen met het overdragen van zijn werkzaamheden aan een nieuwe ceo.

Ook zal hij als voorzitter van de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters (WFC) dit jaar de gesprekken rondom de CAO met de bonden blijven voeren en voltooien. Jansen: 'Ik laat Yource straks achter in de vertrouwde handen van al mijn collega’s, een ervaren en gedreven managementteam en een sterke en betrokken investeerder. Maar voor het zover is gaan we de komende periode eerst nog volle bak vooruit voor onze members en partners!'

De directie van Yource bestaat verder uit Peter Ligteringen (cfo), Ronald Smit (coo), Marjolein Kleijwegt (cbo) en Sander Elshof (cio).

comments powered by Disqus