Week voor kerst weinig pakketvertragingen

Week voor kerst weinig pakketvertragingen
  • 28 december 2023
  • Kel Koenen

De week voor kerst waren er niet al teveel pakketvertragingen. Met een gemiddelde vertraging van tien procent lagen de meeste cadeaus op tijd onder de kerstboom.

Dat blijkt uit de Pakketradar, een data-analyse van Wuunder. Het gemiddelde van week 51 lag wel iets hoger dan in week 50, toen was 7,4 procent van de pakketten vertraagd. Ook ten opzichte van week 51 in 2022 is er een lichte stijging te zien. Toen liep gemiddeld 7,7 procent van de pakketten vertraging op.

De gemiddelde vertraging per provincie lag vorige week niet ver uit elkaar. In Limburg moest men het langst op hun pakket wachten. 12,5 procent van de pakketten liep daar namelijk vertraging op. Ook in Noord- en Zuid-Holland kwamen de vertragingen net boven het landelijk gemiddelde uit. Respectievelijk 11,8 en 11,7 procent van de pakketten werd daar later bezorgd. In de provincies Friesland en Flevoland verliep de pakketbezorging, met vertragingen van respectievelijk 7,5 en 7,4 procent, voorspoedig.

'Het is geweldig om te zien dat ook in de week voor kerst zo weinig pakketten vertraging opliepen', vertelt Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder. 'Zeker aangezien het een van de drukste weken van het jaar is. We voorspelden natuurlijk al weinig vertragingen voor deze week, maar dit had toch anders kunnen lopen als de consument veel last minute bestellingen had geplaatst of door storm Pia die door ons land raasde. Gelukkig bleken de postbezorgers hier tegen bestand en werden de meeste kerstcadeaus op tijd bezorgd.'

comments powered by Disqus