Nederlander wint European Hospitality Award 2014

Nederlander wint European Hospitality Award 2014
  • 10 november 2014
  • Redactie

Hotelier Eric Toren, eigenaar van The Toren en Hotel Sebastian’s in Amsterdam, heeft afgelopen vrijdag in Londen een European Hospitality Award in ontvangst mogen nemen. Het is voor het eerst dat een Nederlander deze prijs won.

‘Ik ben zo trots op het winnen van deze award’, zei Toren over zijn nieuwe titel ‘Europees hotelier van het jaar’. Hij vervolgt: ‘Samen met mijn vrouw Petra en hele team van The Toren Hotel Groep werken we elke dag keihard om iedere gast een memorabel verblijf te kunnen geven. Deze prijs bevestigt dat we iets unieks hebben neergezet, waar internationale belangstelling en waardering voor is.’ De Nederlander wist onder meer Didier Le Chavez van Le Bristol, het beste hotel van Parijs, en ChrisOne Hodder van het luxe The Stafford Hotel in Londen, af te troeven.

Warme deken
Het geheim van een goed hotel zit ‘m volgens Toren in de service. ‘Wij nemen personeel aan dat de verwachting van de klant kan lezen en daardoor deze verwachting nog eens kan overtreffen. Daarmee creëer je het wow-gevoel’, aldus de kersverse awardwinaar in Metro vandaag. In totaal heeft hij zo’n zeventig mensen in dienst. Met die mensen die in contact komen met gasten, neemt hij zelf de sollicitaties af. ‘Vanuit een hobby heb ik mijlaten opleiden als therapeut en coach. Belangrijk is dat ik iemand aardig vind. Emotie en enthousiasme zien. Het gevoel van een warme deken krijgen, zoals je kunt hebben als je bij bepaalde vrienden binnenkomt. Dat. Gastvrijheid zit in iemands hart.’

Het winnen van deze hospitality award betekent niet dat Toren nu achterover gaat leunen. Zijn droom is om ooit actief betrokken te zijn bij een opening van een hotel op 6 sterren niveau. ‘Een hotel met ongeëvenaarde luxe en service. Amsterdam is er in ieder geval klaar voor.’ In Londen zijn in totaal 14 European Hospitality Awards toegekend.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link