Customer service robot debuteert in Japan

Customer service robot debuteert in Japan
  • 15 april 2015
  • Redactie

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, de grootste bank van Japan, introduceerde begin deze week een klantenservicerobot in zijn flagshipstore in Tokyo. De ‘agent’ assisteerde op zijn eerste werkdag achttien bezoekers door hen suggesties aan de hand te doen.

De Nao humanoid robot spreekt Japans, Engels en Chinees, is 58 centimeter hoog en weegt 5,4 kilo. De pilot met de servicerobot duurt tot 23 april aanstaande, daarna wordt gekeken of hij volledig wordt uitgerold en fulltime op de receptie mag plaatsnemen. De door het Franse bedrijf Aldebaran Robotics ontwikkelde robot is oorspronkelijk ontworpen om in negentien talen klanten te woord te kunnen staan, dit met het oog op de Olympische Zomerspelen die in 2020 in Tokyo plaatshebben.

In juli staat de lancering gepland van de zogeheten Pepper humanoid robot, te weten door Mizuho Bank.

comments powered by Disqus