Nederlandse techbedrijven om in de gaten te houden

Nederlandse techbedrijven om in de gaten te houden
  • 17 augustus 2015
  • Redactie

Nmbrs, aanbieder van cloud HR en payroll software, is onlangs uitgeroepen tot ‘Coolest Tech Company’ van Nederland, een titel die jaarlijks verstrekt door consultancybureau The METISfiles wordt verstrekt. Onder meer Qelp, ORTEC, Voiceworks en AFAS Software staan eveneens in de lijst.

Voor het vaststellen van de ‘Dutch Tech Fab 50’ tellen de analisten de hoeveelheid vermeldingen in verschillende lijsten, waaronder de FD Gazellen awards, de Deloitte Technology Fast 50. Zodoende kwam Nmbrs als algemene winnaar uit de bus voor 2015. Verdeeld over specifieke categorieën (economic drivers, bright & Young, et cetera) zijn tevens enkele opvallende techbedrijven er uitgelicht. AFAS Software en Raet zijn bijvoorbeeld ‘big & beatiful’, terwijl jonge honden Blende en The Cloakroom een vermelding krijgen vanwege hun sterke groei.

Gemiddeld hebben de bedrijven op de lijst 93 mensen in dienst en bestaan ze zo’n twaalf jaar. Verder is 86% softwareleverancier of softwareplatformgeoriënteerd, is 20% van de verkopers actief in de snelgroeiende fintechbranche en zijn ERP, HRM, gezondheidszorg of telecomspelers zeer populair.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link