Fleurop.nl meest gewaardeerde website

Fleurop.nl meest gewaardeerde website
  • 08 september 2015
  • Redactie

In de top 100 Beste websites van WUA! is Fleurop.nl net als vorig jaar op de eerste plaats geëindigd. Consumenten waarderen met name de overzichtelijkheid, het eenvoudige bestelproces en de betrouwbaarheid van deze bloemensite. ANWBCamping.nl en Vrijbuiter.nl bezetten plaats twee en drie.

De huidige ranglijst is gebaseerd op onderzoeken in de periode augustus 2014 tot en met juli 2015. In totaal zijn 2.971 websites beoordeeld door 8.850 respondenten met 29.206 unieke websitebeoordelingen. Opvallend in de resultaten is dat grotere webwinkels het afleggen tegen kleinere, gespecialiseerde webshops. Zo is de winnaar uit 2013, bol.com, nu teruggezakt naar de zestiende plaats. Volgens het online adviesbureau winnen de kleinere websites vooral terrein op klantenservice en is dat dit jaar doorslaggevend geweest voor hun hoge(re) klassering.

In het rapport geeft Klaas Kroezen, directeur WUA!, aan dat consumenten makkelijker hun weg vonden naar de gespecialiseerde websites dan naar de bekende online retailers. Wil laatstgenoemde groep hier lering uit trekken, dan zal het zich meer moeten specialiseren via bijvoorbeeld aparte webwinkels. Dit zal zorgen voor een vergroting van de herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, aldus Kroezen. Voor een optimale websitebeleving, tipt hij onder meer om de klant centraal te stellen, te zorgen voor een consistente ervaring over alle kanalen heen en om te blijven vernieuwen en ontwikkelen ‘vanuit mobile first’.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link