Qconferencing lijft Vidyo-specialist in

Qconferencing lijft Vidyo-specialist in
  • 8 oktober 2015
  • Redactie

Optiom, leverancier van klantcontactoplossingen op basis van videoconferencedienst Vidyo, is overgenomen door Qconferencing. De in Diemen gevestigde organisatie ziet nu kansen voor bijvoorbeeld videobellen voor gemeentes.

Qconferencing, dat bedrijven helpt bij het implementeren van nieuwe manieren van werken via videoconferentie, verbreedt met deze portfolio-uitbreiding haar videoconferencingaanbod. 'Door de overname van Optiom zal er meer nadruk worden gelegd op markten waar videobellen nu nog niet bekend is, zoals het virtuele loket voor gemeentes, virtuele afspraken met advocaten of accountants en videosollicaties voor hr-afdelingen en recruitment organisaties’, licht Jesse van Straaten, eigenaar en directeur van Qconferencing toe.

Het overgenomen softwarebedrijf uit Leeuwarden heeft Vidyo gekoppeld aan een kalendermodule en wordt ingezet om per videoverbinding afspraken te maken met klanten. De software wordt onder meer gebruikt door tolkdienst Tolk Vertaal Centrum Nederland (TVCN), voor schadeafhandelingen van adviesbedrijf Dekra en voor een virtueel klaslokaal bij Stenden Hogeschool Leeuwarden. Vincent Walstra, mede-oprichter en directeur van Optiom, gaat onderdeel uitmaken van Qconferencing. Medeoprichter Robert Veenstra zet zijn carrière elders voort.

comments powered by Disqus