Twyp maakt geld overmaken makkelijk

Twyp maakt geld overmaken makkelijk
  • 12 januari 2016
  • Redactie

ING lanceert Twyp in Nederland. Met deze app kunnen mensen snel en makkelijk geld aan elkaar overmaken en berichtjes sturen. De applicatie werkt via de contactenlijst in je telefoon, waardoor je geen lange bankrekeningnummers hoeft in te toetsen.

Heidi van Eijk, directeur Experience Dagelijkse Bankzaken bij de betreffende bank, geeft aan dat ING constant zoekt naar manieren om betalen gemakkelijk te maken. ‘Twyp lost het ongemak op dat mensen ervaren als ze elkaar na bijvoorbeeld een avondje uit geld verschuldigd zijn. Je maakt op basis van het telefoonnummer geld naar elkaar over, dus je smartphone is alles wat je nodig hebt.’

Ook mensen die geen klant zijn bij ING kunnen Twyp (‘The Way You Pay’) gebruiken. Overboekingen verlopen via iDeal of creditcard. De app is door ING bedacht en eind vorig jaar reeds in Spanje geïntroduceerd. De bank geeft aan regelmatig nieuwe versies uit te brengen van Twyp, die worden ontwikkeld naar aanleiding van de wensen en ideeën van gebruikers.

Facebook-betalingen stopgezet
Een jaar geleden maakte Knab het voor klanten mogelijk om per sms geld over te boeken. 56% van de gebruikers geeft aan vaker gebruik te maken van deze service. Het werkt als volgt: in de app van de online bank kies je een contact in het adresboek van je smartphone. Die vriend ontvangt dan een sms-bericht dat je hem geld wilt betalen. Deze vriend hoeft dan alleen zijn bankrekeningnummer op te geven en de betaling wordt direct overgemaakt. De ontvanger hoeft geen klant te zijn van Knab. Aanvullend kan het berichtje worden gepersonaliseerd met een tekst en een foto. 'Dit is echt een oplossing als je je vrienden snel wilt terugbetalen na een avondje stappen, maar hun IBAN niet weet. We hebben deze service nog niet heel actief onder de aandacht gebracht, maar het herhaalgebruik en de groep veelgebruikers laat zien dat het voorziet in een behoefte. Het brengt onze klant gemak', aldus Knab-marketeer Angelina Kemper. 

In de zomer van 2014 lanceerde Knab eveneens betalen via een Facebook-account. Dat werd nauwelijks gebruikt en is inmiddels gestopt.

Update 22/11/2016
Elf maanden na de lancering maakt ING kenbaar alweer te stoppen met Twyp. Slechts 46.000 mensen installeerden de betaalapp op hun smartphone en dat is op een klantenbestand van 8 miljoen particuliere klanten te weinig. 'Nederlandse Twypgebruikers hebben ons laten weten dat ze een aparte app voor onderling betalen niet echt nodig vinden.'

comments powered by Disqus