Just Cargo kijkt kunst af bij Uber

Just Cargo kijkt kunst af bij Uber
  • 16 maart 2016
  • Redactie

Wat Uber is voor het taxi- en personenvervoer, wil Just Cargo worden voor koeriersdiensten. Laatstgenoemd bedrijf brengt in Nederland klanten en chauffeurs met elkaar in contact via een smartphone-app, respectievelijk voor het ophalen en bezorgen van pakketten.

Chauffeurs die zich aanmelden voor Just Cargo rijden met hun eigen auto en verdienen op die manier wat bij. Bedrijven die pakketten versturen zijn 30 tot 40 procent goedkoper uit dan bij traditionele koeriersdiensten, beweert de app-ontwikkelaar. ‘We noemen het ook wel de intelligentste vervoersdienst van Nederland’, zegt Michiel van den Boogaart van Just Cargo. ‘Het idee is bijna hetzelfde als bij Uber.’

Zelfde dag bezorgen
Het systeem brengt vraag en aanbod op een simpele manier bijeen door middel van de app. Bedrijven kunnen zich online aanmelden (site of app) en aangeven dat ze een pakketje hebben dat bezorgd moet worden. Ze voeren de ophaallocatie en de specificaties van het pakket in, zoals gewicht en afmetingen. Het tarief voor de klant wordt meteen getoond. Aangesloten chauffeurs zien op hun app dat er een zending wordt aangeboden en binnen vijf minuten meldt zich iemand die beschikbaar is. De Just Cargo-app meldt vervolgens dat de chauffeur onderweg is. Nadat het pakket is opgehaald geeft de applicatie aan waar het zich bevindt, wanneer het is afgeleverd en of de ontvanger heeft getekend. Sameday delivery behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Just Cargo screent de chauffeurs die zich aanmelden en eist een VOG-verklaring, maar in principe kan iedereen met meer dan twee jaar rijervaring en een APK-gekeurde auto met WA-verzekering meedoen. Chauffeurs zijn vrij om te rijden wanneer ze willen. Ze melden zich aan en af via de app. Gemiddeld vijf ritten of meer per week rijden is het minimum. Voorlopig werkt de applicatie alleen voor de pakketbezorging van bedrijven. Op de particuliere markt kan het gevraagde tarief nog niet concurreren met de bestaande manier van pakketbezorging.

comments powered by Disqus