BlaBlaCar lanceert Belgische website

BlaBlaCar lanceert Belgische website
  • 7 april 2016
  • Redactie

Belgen kunnen nu gebruik maken van een eigen online platform van de Franse carpooldienst BlaBlaCar. Ook zijn er iOS- en Android-apps geïntroduceerd. Volgens countrymanager Benelux Shana Smeets is België ‘één van de meest actieve en sterkst groeiende landen’ en is de lancering ‘een nieuwe stap in de ontwikkeling van ride sharing op Europese schaal’.

BlaBlaCar brengt automobilisten die in de auto plaats(en) over hebben in contact met passagiers die hetzelfde traject willen afleggen. Zo kunnen beide partijen de kosten delen. Duizenden leden reizen via deze community door heel Europa, waarbij België een belangrijk knooppunt vormt tussen Frankrijk, Duitsland en Nederland. Dankzij de lancering van het Belgische platform kan de dienst nog beter aan de Belgische gebruikers worden aangepast. Zij kunnen nu voor een rit via Maestro, Bancontact en Mister Cash betalen.

Ruim 25 miljoen leden in 22 verschillende landen hebben een BlaBlaCar-account. In het laatste kwartaal van 2015 werden door Belgische automobilisten maandelijks meer dan 60.000 zitplaatsen aangeboden. Dit was twee keer zoveel als begin 2015. Binnen de community is het traject Parijs-Brussel (gemiddeld €20 per passagier) één van de populairste routes. Elke vrijdagavond vinden er op deze route circa 800 ritten vanuit of naar Brussel plaats.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link