Hogere hypotheekkansen voor flexwerkers

Hogere hypotheekkansen voor flexwerkers
  • 17 mei 2016
  • Redactie

Unique, Intelligence Group, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek zetten zich samen in om de kans op een hypotheek voor werknemers zonder vast contract te vergroten. Middels de zogenoemde Arbeidsmarktscan toetsen zij het arbeidsverleden, de huidige situatie en het toekomstperspectief van een flexkracht.

‘We stevenen af op een onhoudbare situatie’, zegt Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique, in Metro vandaag. ‘In Nederland hebben momenteel ruim 1,2 miljoen mensen een flexibel contract en dat aantal is alleen maar groeiende. Het is niet meer van deze tijd dat een zzp’er of flexkracht, die net zo hard werkt en evenveel salaris krijgt als iemand met een vast contract, geen hypotheek kan krijgen op basis van een flexibele contractvorm.’

Arbeidspotentieel
Of een flexwerker op basis van zijn kansen op de arbeidsmarkt in aanmerking komt voor een koophuis, kan worden berekend met behulp van de eind november 2015 geïntroduceerde Arbeidsmarktscan. Op basis van de scores bepalen geldverstrekkers of de arbeidskracht in aanmerking komt voor een hypotheek. Daarnaast geeft Unique aan de hand van de uitkomsten een advies om de arbeidsmarktkansen verder te vergroten.

Lodewijk van der Heijden, directeur Franchise voor De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek, ziet dat de strikte hypotheekregels vooral twintigers en dertigers raken. ‘Zij hebben vaak moeite om een hypotheek te krijgen, omdat ze niet aan het standaardplaatje voldoen. Terwijl deze groep juist heel veel arbeidspotentieel heeft. Met ‘hypotheek voor flexkrachten’ worden mensen op basis van hun capaciteiten beoordeeld en niet op basis van wel of geen vast contract.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link