Service Experience Index legt technologiekloof bloot

Service Experience Index legt technologiekloof bloot
  • 28 juni 2016
  • Redactie

Er is een groot verschil tussen de toepassing van technologie in het dagelijks leven en op de werkvloer. Dat blijkt uit de jongste uitkomsten van de zogeheten Service Experience Index, die ServiceNow (leverancier van enterprise IT-cloudoplossingen) vandaag presenteert.

‘De huidige generatie werknemers leeft in een mobiele en web-georiënteerde wereld. En op het werk verwachten werkgevers dat zij verzoeken handmatig via e-mail indienen, waardoor zij tijd verspillen aan het achterhalen van de status van een verzoek en daaraan meer tijd kwijt zijn dan nodig’, aldus Philip van der Wilt, EMEA VP Sales bij ServiceNow, die uit is op een modernisering van werkvloeren.

Mobiele revolutie
Wereldwijd vroeg de softwareleverancier in totaal 2.400 managers - waarvan 1.500 in Europa (Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) - naar hun ervaringen met alledaagse consumentendiensten en typische werkplekdiensten. Dit is gedaan aan de hand van acht criteria, waaronder leveringssnelheid en gebruiksgemak.

Hierbij de belangrijkste Europese resultaten:

  • Te grote afhankelijkheid van e-mail: 43% van de managers gebruikt e-mail voor het aanvragen van werkplekdiensten. Dat is vijf keer meer dan bij consumentendiensten (9%);
  • Handmatige werkplekdiensten belemmeren innovatie: 49% van de managers geeft aan dat zij door niet-geautomatiseerde werkplekdiensten minder tijd overhouden voor strategische initiatieven. 43% noemt niet-geautomatiseerde werkplekdiensten als een belangrijke veroorzaker van stress;
  • Mobiele revolutie moet nog komen: slechts 6% van de managers gebruikt een mobiele applicatie voor het aanvragen van werkplekdiensten. Bij consumentendiensten ligt dat percentage op 22%;
  • Te veel analoog: 83% van de managers gebruikt e-mail om de status van een werkverzoek te achterhalen. Voor consumentendiensten gaat dit veelal geheel geautomatiseerd.

De onderzoeksresultaten staan in het rapport ‘Today’s State of Work: The Service Experience Gap’.

comments powered by Disqus