Rabobank creëert contactcenter in Nijverdal

Rabobank creëert contactcenter in Nijverdal
  • 22 augustus 2016
  • Redactie

De vijf contactcenters van Rabobank in Twente worden samengevoegd tot één groot klantcontactcentrum in Nijverdal. Als gevolg hiervan verhuizen 145 arbeidsplaatsen uit de hele regio naar de locatie nabij Almelo.

In de regio worden telefoontjes naar de bank nu nog op vijf plaatsen afgehandeld: Enschede-Haaksbergen, Twente Oost (Oldenzaal), Centraal Twente (Hengelo), Rijssen-Enter en Noord & West Twente (Almelo/ Nijverdal). Volgens regionaal medium Tubantia worden zij eind dit jaar samengevoegd in Nijverdal, waar twee verdiepingen in het pand van Rabobank leeg staan sinds de fusie tussen de vestigingen Noord en West Twente een jaar geleden. Hoofdkantoor van de gefuseerde banken werd Almelo, waardoor in Nijverdal kantoorruimte leeg kwam.

10.000 ontslagen
De contactcentermedewerkers hoeven - in eerste instantie - niet te vrezen voor hun baan, aldus Gerard Kok, directeur particulieren bij Rabo Noord & West Twente. ‘Er werken in totaal 160 mensen in de vijf vestigingen en die kunnen ook allemaal aan de slag in Nijverdal. Echter zal dat aantal de komende jaren wel krimpen. Het aantal telefonische contacten daalt jaarlijks, mensen doen steeds meer via internet. Dus hebben we steeds minder contactcentermedewerkers nodig.’

De financieel dienstverlener is landelijk bezig met een grootscheepse reorganisatie. Zo berichtte de Volkskrant afgelopen week nog dat Rabobank de komende tijd bijna 10.000 mensen gaat ontslaan. Eind april dit jaar werd al bekend dat de contactcenters uit de regio worden weggehaald en dat er nog acht over zullen blijven.

comments powered by Disqus