Beste Werkgevers 2016

Beste Werkgevers 2016
  • 5 oktober 2016
  • Redactie

ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn verkozen tot ’s lands beste werkgevers 2016. De winnaars scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, waardering krijgen, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden.

Aan het Beste Werkgeversonderzoek, een jaarlijks initiatief van Effectory en Intermediair, namen ditmaal nagenoeg 225.000 medewerkers van ruim driehonderd organisaties mee. Hieronder de winnaars en socres per categorie en grootte, plus alle branchewinnaars.

Profit minder dan 1.000 medewerkers:         ZLM Verzekeringen (8,5)
Profit meer dan 1.000 medewerkers:            Vanderlande (8,0)
Non-profit minder dan 1.000 medewerkers:   Stichting Sint Jozefoord (8,6)
Non-profit meer dan 1.000 medewerkers:      Frankelandgroep (8,9)


Medewerkerbelangen
‘Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang’, aldus Effectory-oprichter Guido Heezen over de ‘geheimen van goed werkgeverschap’.


Vanderlande en Stichting Sint Jozefoord wonnen de titel vorig jaar ook al. ZLM is terug van weggeweest: in 2014 kreeg de verzekeraar eveneens al lof over zijn werkgeverschap.

comments powered by Disqus