KPN neemt Solcon over

KPN neemt Solcon over
  • 29 juni 2017
  • Redactie

Solcon, een Nederlandse leverancier van internet, (mobiele) telefonie, hosting en televisie, is door KPN in zijn portfolio opgenomen. Met de overname versterkt de telecom- en ICT-dienstverlener zijn positie in breedbanddienstverlening. De transactie is per eind juni afgerond.

Het in Dronten gevestigde Solcon werd in 1996 opgericht door ceo Peter van der Vlies. Het bedrijf bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en televisiediensten. In de zakelijke markt is Solcon actief met hosting, internet en datacenterservices. De organisatie heeft ongeveer 75 medewerkers in dienst en blijft onder haar eigen merknaam zelfstandig in de markt opereren.

Service
Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN, over de actuele overname: 'Solcon is in 20 jaar uitgegroeid tot een belangrijke internetserviceprovider in Nederland. De missie van Solcon, om voor iedereen veiliger en beheersbaar internet beschikbaar te stellen, sluit uitstekend aan bij KPN’s strategie om innovatieve producten en uitstekende dienstverlening te kunnen bieden over toonaangevende netwerken. We verwelkomen de klanten van Solcon van harte en kijken er naar uit om samen met Solcon verdere groei te realiseren.’

In 2016 won Solcon nog een Beste Service Award.

comments powered by Disqus