Mercedes lanceert bot voor in de auto

Mercedes lanceert bot voor in de auto
  • 14 november 2017
  • Redactie

De Duitse autofabrikant Daimler gaat een digitale assistent lanceren voor Mercedes-rijders. De stemgestuurde app, Ask Mercedes geheten, zal zowel in de auto als thuis te gebruiken zijn.

Volgens chief digital officer Sabine Scheunert komt de assistent binnenkort beschikbaar voor verschillende markten en in meerdere talen. ‘Ask Mercedes is een nieuwe cognitieve assistent die continu beschikbaar is voor de klant om alle functies van hun Mercedez-Benz-voertuigen optimaal te benutten’, vertelde ze tijdens de World Summit in Lissabon.

Commando’s
De chatbot is toegankelijk voor zowel bestaande als toekomstige klanten. Zij kunnen hiermee dag en nacht contact opnemen met de serviceafdeling van Daimler door stemgestuurde commando’s te geven of tekst in te voeren in een chat. De Ask Mercedes-app is te installeren in de nieuwste automodellen, op een smartphone of op een apparaat dat Google Assistant ondersteunt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link