Klantgedrag voorspellen middels data science en machine learning

Klantgedrag voorspellen middels data science en machine learning
  • 11 december 2017
  • Redactie

Building Blocks, specialist op het gebied van data science en machine learning-oplossingen voor retailers en verzekeraars, ontwikkelt een data science en machine learning-platform gefocust op het voorspellen van klantgedrag. ‘Wij hebben de toekomst van data science in huis’, stelt ceo Alexander van Eerden opportunistisch.

Het platform bevat Blocks, analysetechnieken en algoritmes die data prepareren, analyseren en inzetten om klantgedrag te voorspellen. Building Blocks analyseert de hele customer journey en neemt daarbij data van alle afdelingen en uit interne en externe bronsystemen in acht. Het inzetten van data science leidt tot het personaliseren en optimaliseren van het aanbod naar de individuele behoefte van de consument, zoals het aanpassen van premies, voorraadoptimalisatie en gepersonaliseerde aanbiedingen. Dit leidt tot onder meer hogere conversieratio’s en verbeterde customer lifetime value. De innovatieve aanpak heeft ervoor gezorgd dat Building Blocks als enige Nederlandse speler als ‘Representative Vendor’ is genoemd in Gartner’s recent gepubliceerde Market Guide for Data Science and Machine Learning Service Providers. Hiermee plaatst het Tilburgse bedrijf zich naar eigen zeggen tussen de top van de Europese data science.

Van Eerden constateert dat veel organisaties de potentie van data science en machine learning erkennen, maar vaak niet weten hoe te beginnen en welke waarde zij uit hun data kunnen halen. ‘Zijn’ consultants zijn met hun kennis van de branches in staat de specifieke businessproblemen te vertalen naar voorspellende modellen van klantgedrag. ‘Wij zijn door onze schaalbare blokstructuur in staat om een snelle go-to-market te realiseren voor onze klanten en vandaag al waarde toe te voegen aan de business. Deze strategie leverde ons al een FD Gazellen Award en een plek in Deloitte’s 2017 Technology Fast 50 ranking van snelst groeiende technologiebedrijven op. De erkenning van Gartner onderstreept dat wij de goede richting opgaan en dat wij de toekomst van data science in huis hebben.’

comments powered by Disqus