De gewoonten van zeer succesvolle leiders

De gewoonten van zeer succesvolle leiders
 • 09 February 2018
 • Redactie

Door te focussen op uitdaging, te leren van andere leiders en elke dag actie te ondernemen, word en blijf je volgens psycholoog, auteur en spreker Sherrie Campbell een succesvol leider. ‘De meest succesvolle leiders begrijpen dat succes iets is dat in de loop van de tijd wordt behaald.’

Sherrie Campbell deelde in een artikel op de Amerikaanse website Entepreneur.com de naar haar mening acht gewoonten van zeer succesvolle leiders. Om op te vallen als een eigenzinnige leider, moet je volgens haar gewoonten creëren die jouw succes en goede reputatie ondersteunen. 

 1. Lees elke dag
  Lezen maakt je slimmer, verbetert de mentale helderheid, vermindert stress, vergroot je kennis, vergroot je vocabulaire, verbetert het geheugen, activeert je redeneervaardigheden, verbetert je concentratievermogen, verhoogt de schrijfvaardigheid, brengt je naar een rustige plek en is een geweldige bron van gratis entertainment. 
   
 2. Focus op uitdaging
  Uitzonderlijke leiders leven en gedijen door uitdagingen. Hoe meer je jezelf uitdaagt om te slagen, hoe groter je zelfvertrouwen wordt in je vermogen dit opnieuw te doen. Uitdaging helpt niet alleen om je vaardigheden en kennis te laten groeien, het helpt om het geloof dat je in jezelf hebt te laten groeien, zodat je de doelen kunt bereiken. Om een goede leider te worden, moet je er een gewoonte van maken om je te concentreren grote taken die jou en je team naar dat volgende hoogste niveau zullen brengen.
   
 3. Maak van je gezondheid een prioriteit
  Grote leiders maken er hun gewoonte van om goed voor zichzelf te zorgen. Ze weten dat de algehele gezondheid van hun lichaam de basis is van waaruit alle andere dingen de kans krijgen om te gedijen. Maak er daarom een gewoonte van om regelmatig te sporten, een uitgebalanceerd dieet te volgen, voldoende te slapen om je focus, energie en uithoudingsvermogen gedurende de dag te ondersteunen.
   
 4. Leer van mensen die je bewondert
  Uitzonderlijke leiders zijn over het algemeen vaak overdreven kritisch voor zichzelf wanneer ze fouten maken. Om te voorkomen dat ze vast hierop vastlopen, zorgen succesvolle leiders ervoor dat ze anderen hebben waarnaar ze opkijken en die ze kunnen raadplegen. Ervaren leiders begrijpen en respecteren ten diepste het concept dat alle leiders andere leiders nodig hebben.
   
 5. Plan je volgende dag de avond ervoor
  Hoe kun je slagen als je geen duidelijkheid hebt over wat je op een bepaalde dag wilt bereiken? Je zult niet georganiseerd zijn en je zult merken dat je focus ligt op details die geen verschil maken voor het grote geheel. Door de volgende dag in te plannen, kan je dag georganiseerd beginnen, zodat je meer gedaan krijgt in minder tijd.
   
 6. Houd je doelen voor je
  Veel leiders leren de kunst om hun doelen elke dag opnieuw te schrijven. Het is een onbetaalbare gewoonte om je doelen voor je te hebben als het gaat om het vergroten van je slagingsvermogen. Het idee is om verfrissende doelen in je hoofd te houden, zodat je zeker weet dat je op de juiste weg bent om deze doelen te bereiken. 
   
 7. Onderneem actie, zelfs als het beangstigend is
  Wat we kennen is bijna altijd beter dan het onbekende, omdat het veiliger aanvoelt. Briljante leiders weten dat groei en opmerkelijke verandering alleen ontstaan doordat ze doen wat onbekend, gewaagd en nieuw is. Maak er een gewoonte van om je eigen weg te gaan en enkele risico's te nemen. Mocht het niet lukken? Dan leer je het tenminste. 
   
 8.  Heb een krachtig en inspirerend 'waarom'
  Terwijl je dagelijks met een miljoen taken bezig bent, ben je misschien onbewust op het verkeerde pad als je geen duidelijk doel hebt. Zoals Stephen Covey ooit zei: ‘Als de ladder niet tegen de juiste muur leunt, brengt elke stap die we nemen ons sneller op de verkeerde plaats.’ Als je je ‘waarom’ kent, wordt dingen riskeren de moeite meer dan waard. 
comments powered by Disqus
 • Deel dit artikel
 • Reacties
 • Link