Nederlandse werknemers meest loyaal

Nederlandse werknemers meest loyaal
  • 30 mei 2018
  • Redactie

Werknemers van Hollandse bodem zijn het meest loyaal naar hun werkgever. Van de door HR-dienstverlener ADP onderzochte Europese landen hebben werknemers in Nederland met 37 procent de grootste voorkeur om de rest van hun werkzame leven bij de huidige werkgever te blijven werken.

ADP ondervroeg bijna 10.000 Europese werknemers naar hun houding, gedachten, verwachtingen en zorgen, waaronder circa 1.300 Nederlanders. De resultaten zijn ondergebracht in het rapport ‘The Workforce View’. Daaruit blijkt onder meer dat leeftijd een grote rol speelt in de loyaliteit van de medewerker: oudere werknemers zijn bereid langer op hun werkplek te blijven.

Krapte arbeidsmarkt
De onderzoekers geven aan dat de trouw van werknemers in ons land goed nieuws is voor werkgevers, gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Dit omdat werkgevers eerder bereid zijn een vast contract aan te bieden om talent te behouden en Nederlandse werknemers hier meer voor open staan.

Erkenning is key
ADP Nederland waarschuwt bedrijven dat geen enkele werknemer onvoorwaardelijk loyaal is – het blijven uiten van erkenning blijft belangrijk. ‘Als werkgevers dat te weinig doen, lopen zelfs trouwe werknemers weg. Investeren in personeel en hen echt leren kennen, is in de huidige arbeidsmarkt belangrijker dan ooit. Weten wie ze zijn, waar hun talenten liggen én wat ze echt willen’, licht Martijn Brand, directeur van de organisatie, toe.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link