Facebook schiet verkopers te hulp

Facebook schiet verkopers te hulp
  • 5 oktober 2018
  • Redactie

Facebook kondigt aan kunstmatige intelligentie te gaan inzetten op het sociale mediakanaal. Het bedrijf heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de ‘marktplaats’. Bij de uitvoering van deze nieuwe functies wordt AI toegepast.

Gebruikers van de marktplaats-functie worden nu een handje geholpen door kunstmatige intelligentie. Bij het verkopen van een product kan Facebook een prijs suggereren, gebaseerd op prijzen waar vergelijkbare producten eerder voor verkocht zijn. Ook zet het platform producten automatisch in een goede categorie, door de foto en de beschrijving te analyseren. Facebook wil de gebruiker hiermee ontzorgen.

Er loopt momenteel tevens een pilot waarin het medium gebruikmaakt van camerafuncties, om producten aan te bevelen. Zodra een gebruiker een foto maakt van het wenselijke product, zoekt de software middels AI vergelijkbare producten die in de omgeving te koop worden aangeboden.

comments powered by Disqus