Independer in handen van De Persgroep

Independer in handen van De Persgroep
  • 25 oktober 2018
  • Redactie

Mediabedrijf De Persgroep neemt vergelijkingsplatform Independer over van Achmea. Dat maken de twee bedrijven vanmorgen bekend.

Erik Roddenhof, ceo van De Persgroep licht toe: ‘Independer is een krachtig merk, onafhankelijk en zeer gedreven om consumenten te helpen. Samen met de andere merken van De Persgroep kunnen we het leven van consumenten nog net iets aangenamer en makkelijker maken.’ Coen de Ruiter, algemeen directeur Independer, vult aan: ‘De kracht van Independer is dat we consumenten in staat stellen zelf financiële beslissingen te nemen door keuzes overzichtelijk en behapbaar te maken. De wereld begrijpelijk maken zonder aan diepgang te verliezen, is ook de kracht van de nieuwsmedia van De Persgroep. We voelen daarom een heel natuurlijke match met onze nieuwe eigenaar.’ Met deze verkoop zegt Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, een ‘substantiële boekwinst’ te realiseren: ‘Deze zal onder meer worden benut voor verdere verbeteringen van onze dienstverlening aan klanten via het directe, intermediaire en bancaire kanaal.’

Het digitale vergelijkings- en adviesplatform voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie wordt jaarlijks 17 miljoen keer bezocht en er worden zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan via Independer. Het in Hilversum gevestigde bedrijf telt ruim driehonderd medewerkers.

comments powered by Disqus