Luisterend (Sens)oor voor Utrecht & Amsterdam

Luisterend (Sens)oor voor Utrecht & Amsterdam
  • 2 november 2018
  • Redactie

Landelijke telefonische hulpdienst Sensoor fuseert vanaf het nieuwe jaar met de hulplijnen in Utrecht en Amsterdam. De samengevoegde instantie moet meer mensen een luisterend oor bieden.

De nieuwe organisatie krijgt één gezamenlijk systeem en eenzelfde telefoonnummer. Volgens Sensoor-directeur Monique van Bijsterveld kunnen de vrijwilligers de behoefte aan een luisterend oor hierdoor efficiënt onder de medewerkers verdelen. ‘Zo kunnen we beter en professioneler een luisterend oor bieden aan de snel groeiende groep Nederlanders, waaronder veel eenzame mensen, die hier verlegen om zit.’ De kersverse instantie komt onder leiding van Van Bijsterveld.

Zorg voor mantelzorgers
Na een pilot bevestigde de hulplijn in juli de samenwerking met de Mezzo Mantelzorglijn. Dankzij het partnerschap kunnen mantelzorgers die wel een luisterend oor kunnen gebruiken of (juridisch) advies willen inschakelen, 24/7 terecht bij Sensoor.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link