Service excellence prijs voor Berend-Jan Rietveld (Schiphol)

Service excellence prijs voor Berend-Jan Rietveld (Schiphol)
  • 14 januari 2019
  • Redactie

Berend-Jan Rietveld, strategic manager Passenger Centricity bij Royal Schiphol Group, is laatst uitgeroepen tot ‘Service Excellence Professional van het Jaar 2018’. Het is voor het eerst dat deze titel is toegekend.

Ook Gea Krechting (channel manager inbound customer service bij Het Financieele Dagblad) en Bert Riel (manager customer care bij GROHE) waren in de running voor de service excellence prijs, echter koos de jury bij monde van voorzitter Hans Molenaar uiteindelijk unaniem voor Rietveld. Zijn plan gaat juist (ook) om de invulling van business partnerschap met vliegtuigmaatschappijen, om gezamenlijk de CX voor passagiers te verbeteren. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Schiphol met de aanbevelingen van Berend-Jan een nog betere luchthaven wordt’, aldus Molenaar.

De klantgerichte aanpak van Rietveld is gebaseerd op het service excellence model van Jean-Pierre Thomassen en Eric de Haan. De winnaar in kwestie gaf tijdens zijn presentatie te kennen dat het ‘niet de ambitie van Schiphol is om het grootste Europese vliegveld te worden’, bericht Customer Talk. ‘Maar wél de luchthaven met de beste klantbeleving van Europa. Die focus op klantgerichtheid is een voortdurende reis en een verantwoordelijkheid van de gehele organisatie. Collectief streven wij naar excellent visit value voor alle betrokken partijen: vliegtuigmaatschappijen, passagiers en partners.’

comments powered by Disqus