Stena Line kiest het ruime sop met Stina

Stena Line kiest het ruime sop met Stina
  • 11 February 2019
  • Redactie

Ferrymaatschappij Stena Line heeft een chatbot ontwikkeld die 24/7 vragen van passagiers beantwoord en boekingen ondersteunt. Vooralsnog is Stina, zoals de bot is gedoopt, louter de Engelse taal machtig, maar bij succes worden daar als eerste de Zweedse en Duitse taal aan toegevoegd.

In de basis biedt de chatbot service-informatie, bijvoorbeeld of huisdieren aan boord zijn toegestaan, hoe een boeking kan worden gewijzigd en het tijdstip om in te checken. Bijzonder aan Stina is volgens Stena Line dat vertragingen real-time worden bijgehouden. In een later stadium moet de chatbot (potentiële) passagiers bijstaan gedurende het hele proces – van zoeken tot en met de betaling van een boeking.

Stina is uitgerust met IBM Watson en wordt gevoed door data van de diverse contactcenters van de van origine Zweedse ferrymaatschappij. Door bij iedere vraag te checken of het gegeven antwoord ook goed was, zorgt de toegepaste technologie ervoor dat de bot zichzelf traint en daarmee beter wordt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link