Helft van de Amerikanen opgebrand

Helft van de Amerikanen opgebrand
  • 23 januari 2020
  • Redactie

De burnout-epidemie heeft toegeslagen in de Verenigde Staten: meer dan 60% van de Amerikaanse ondervraagde medewerkers zegt te kampen met chronische stress. Meer dan een kwart voelt zich niet serieus genomen door de werkgever.

Emplify, een Amerikaans employee engagement-bedrijf, lanceerde onlangs The 2020 Employee Engagement Trends-rapport, met data van 100.000 medewerkers uit 370 organisaties. Hiervoor gingen de organisaties na wat de psychologische staat van de Amerikaanse werkvloer is. Uit de resultaten blijkt dat deze staat niet al te best is. Een derde van alle medewerkers zegt iedere week opgebrand te zijn – 20% heeft dagelijkse klachten. Van alle ondervraagden zegt de helft te kijken naar andere baanmogelijkheden.

In kaart
61% van de respondenten zegt dat de werkgever de werknemerstevredenheid in kaart probeert te brengen middels een survey. Dit heeft echter niet altijd zin: meer dan een kwart van hen zegt dat de directe leidinggevende geen actie onderneemt op basis van de feedback. Een gemiste kans voor de medewerkertevredenheid én loyaliteit, stelt Emplify. Het EX-bureau wijst naar de voordelen van een klein bedrijf: volgens de onderzoeksresultaten behalen de bedrijven met 50 of minder medewerkers de hoogste engagement-scores.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link