Trustpilot waarschuwt voor coronamisstanden

Trustpilot waarschuwt voor coronamisstanden
  • 9 april 2020
  • Redactie

Het coronavirus is voor vele bedrijven een gepaste mogelijkheid om een nieuwe dienst te lanceren of service uit te breiden. Er zijn echter genoeg frauduleuze bedrijven die beweren een COVID-19-dienst aan te bieden, en dat alarmeert Trustpilot.

Ondanks dat er voldoende betrouwbare organisaties zijn, zegt Trustpilot dat voorzichtigheid van consumenten geboden is wanneer zij in zee gaan met organisaties die beweren coronadiensten, -behandelingen, -preventie of -testen aan te bieden. Zodra bedrijven bewust consumenten misleiden, maakt Trustpilot melding bij autoriteiten. Het is echter niet altijd zo ongenuanceerd: veel bedrijven maken simpelweg hun beloften niet waar.

Kwetsbare consumenten
'Gezien hoe kwetsbaar mensen zijn in deze buitengewone tijden, willen we alle consumenten oproepen extra voorzichtig te zijn. Wij moedigen consumenten altijd al aan om zoveel mogelijk hun gezonde verstand te gebruiken’, aldus Carolyn Jameson, Chief Legal en Policy Officer bij Trustpilot. Zij roept consumenten met name op om aan de bel te trekken als ze te maken krijgen met misleiding, en goed te letten op beoordelingen en online reviews.

comments powered by Disqus