Omoda introduceert videochat als servicekanaal

Omoda introduceert videochat als servicekanaal
  • 28 januari 2014
  • Redactie

Schoenenretailer Omoda biedt binnen afzienbare tijd videochat aan in zijn webshop. Via het betreffende contactkanaal wil het bedrijf consumenten meer persoonlijk servicen bij het doen van aankopen.

De videochatfunctionaliteit wordt naar verwachting over een kleine maand daadwerkelijk gelanceerd, zodra het nieuwe distributiecentrum in Zierikzee in gebruik wordt genomen. Dat gaf Gertie Bin, e-commerce manager Omoda, pas te kennen tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht. ‘In dit dc wordt een fysieke Omoda-winkel gebouwd die medewerkers van het magazijn en de klantenservice helpt bij het zelf ervaren van de beleving achter Omoda’, aldus Bin.

Consumenten kunnen vanuit de webshop inbellen om een klantenservicemedewerker van de retailer te spreken. De medewerker hoort alleen de stem van de klant, terwijl de klant wel video én geluid heeft. Via de chat kan de klant een vraag stellen over een bepaalde schoen of tips vragen voor s choeisel bij een bepaalde outfit. Het serviceteam kan dan online een productsuggestie doen of een schoen of tas uit de fysieke winkel halen en voor de camera tonen.‘Zo gaan we steeds meer naar een persoonlijke service toe waarin ook de content op de website op individueel niveau is toegespitst’, concludeert Bin.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link