Niek Hoek: ‘Delta Lloyd loopt voorop’

Niek Hoek: ‘Delta Lloyd loopt voorop’
  • 14 augustus 2014
  • Redactie

Klanten van Delta Lloyd kunnen trots zijn. Om concurrerend te blijven sneed de verzekeraar de afgelopen tijd flink in de kosten, maar die inspanningen hebben volgens bestuursvoorzitter Niek Hoek geen negatieve impact gehad op de service.

‘We hebben niet alleen de kosten verlaagd, maar ook de Net Promoter Score verhoogd. De kostenverlaging gaat dus niet ten koste van de dienstverlening aan de klant. ‘Het is een moeilijk evenwicht, maar we sluiten nu veel nieuwe business met hoge marges. Onze concurrenten worden nu ook wakker. In collectief pensioen hebben we marktaandelen van ver boven de 50%. Ik denk niet dat we dat gaan volhouden, maar het is wel plezierig op dit moment’, vertelt hij aan AMweb.

Digitalisering
De voorzitter van de Raad van Bestuur heeft nog minder dan een jaar te gaan bij Delta Lloyd. In mei 2015 neemt hij na zeventien jaar bestuurderschap afscheid bij de verzekeraar. Hij is zeer tevreden over de behaalde resultaten in de eerste helft van dit jaar. ‘We maken winst en hebben een grote voorsprong op de concurrentie in leven en pensioen. Ook de klanttevredenheid is goed. Als je naar Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro verzekeringen kijkt, zitten we op een 8-. De scores van de AFM zijn wat zuiniger, maar ook daar scoren een we 7+.’

Delta Lloyd mag dan al de nodige kostenoperaties achter de rug hebben, Hoek kondigt aan dat deze lijn de komende jaren in milde vorm wordt voortgezet. Efficiënter werken is naar zijn idee een religie. ‘We kunnen nog wat slagen maken in het verder verbeteren van het proces, digitalisering, online aanbieding van onze producten en het saneren van onze oudere IT-systemen.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link