Prijzen in de cloudindustrie maken vrije val

Prijzen in de cloudindustrie maken vrije val
  • 20 januari 2015

Leveranciers van cloudoplossingen zijn flink aan het stunten met prijzen. Dat meldt Business Insider. AT&T spant de kroon op dit vlak: tussen juni en december 2014 verlaagde dit Amerikaanse telecommunicatieconcern zijn prijs per GB RAM-geheugen met meer dan dertig procent.

Onderstaand overzicht is van Mark Mahaney, analist van RBC Capital. Daaruit valt op te maken dat AT&T Cloud in juni vorig jaar nog 125 dollar (exclusief supportkosten) rekende per GB Ram, en 129 dollar inclusief high-touc support. Een half jaar later waren die tarieven teruggebracht naar respectievelijk 85 en 88 dollar per GB RAM.

Ook Amazon Web Services (AWS) heeft zijn prijzen sterk gereduceerd. In de afgelopen zes jaar deed de retailer dit maar liefst 44 keer. De verlaging tussen oktober 2013 en december 2014 bedraagt acht procent, blijkt uit deze analyse. In diezelfde periode zakten de tarieven van Google en Microsoft met 6% en 5%. Mahaney verwacht overigens dat de prijzenoorlog in de cloudsector in 2015 iets zal afzwakken.


 

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link