Energieleveranciers zien miljoenen klanten overstappen

Energieleveranciers zien miljoenen klanten overstappen
  • 18 februari 2015
  • Redactie

Met meer dan twee miljoen overstapverzoeken was 2014 voor de Nederlandse energiesector een druk jaar. Met 13,2 procent overstappende consumenten en bedrijven is volgens brancheorganisatie Energie-Nederland een record gevestigd. In 2013 bleef het ‘switch-percentage’ steken op 12,1 procent.

De toename van het aantal overstappers toont aan dat de drempel om van energiemaatschappij te veranderen momenteel laag is, aldus Energie-Nederland. Naast dat er veel keuze is aan leveranciers en aanbiedingen, vereenvoudigen vergelijkingsites een overstap en verder zetten diverse organisaties collectieve overstapacties op. De brancheorganisatie verwacht later dit jaar een verdere groei van de hoeveelheid overstappers te kunnen noteren, als ‘Aanbod op Maat’ in werking treedt. Dit instrument, dat in samenwerking met toezichthouder ACM is ontwikkeld, moet een eerlijke vergelijking bieden.

Naast december zijn juli, maart en januari belangrijke overstapmaanden in de energiebranche.


Zorg
Ook in de zorgbranche gebeurde afgelopen jaar het nodige. Vektis, het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, meldt vandaag dat ruim 1,1 miljoen mensen in 2014 van zorgverzekeraar zijn veranderd. Het gaat om 6,8% van alle mensen die verzekerd zijn. Vorige meetperiode stapte 6,5% over naar een andere zorgverzekeraar. Nieuwe verzekeringen konden tot 1 februari worden afgesloten.

comments powered by Disqus