MasterCard focust zich op mobiele betalingen

MasterCard focust zich op mobiele betalingen
  • 5 maart 2015
  • Redactie

MasterCard gaat contactloos betalen via de smartphone bevorderen. Daartoe zet de creditcardverstrekker in op zogeheten Host Card Emulation (HCE)-technologie en daarnaast kondigde het bedrijf tijdens het Mobile World Congress aan samen met Samsung het nieuwe Samsung Pay-systeem te gaan ontwikkelen.

‘Het is een spannende tijd nu er veel innovatie plaatsvindt in betaalsystemen’, vindt Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer bij MasterCard. ‘Consumenten maken steeds meer gebruik van hun telefoon voor dagelijkse bezigheden en daarom zijn we erg enthousiast over onze samenwerking met marktleider Samsung om nieuwe betaalsystemen mogelijk te maken. Met Samsung Pay leveren wij een betaalsysteem dat zowel betaalgemak als veiligheid brengt.’

De genoemde HCE-technologie maakt NFC-betalingen en diensten als loyaliteitsprogramma’s mogelijk zonder dat kaartgegevens in de telefoon of op de sim-kaart worden bewaard. Kaarthouders hoeven enkel een applicatie, die gekoppeld is aan een cloudserver, te downloaden op hun NFC-smartphone.  Deze server slaat alle gegevens die noodzakelijk zijn om veilig een betaaltransactie uit te voeren. MasterCard voert momenteel pilots uit met de HCE-technologie in vijftien landen wereldwijd.

Service
Parkeren is intussen eenvoudiger gemaakt voor eigenaren van een betaalpas met het Maestro-logo. Zij hoeven bij het inrijden van een parkeergarage alleen hun betaalpas in te voeren bij de inrijdterminal, waarna de pas wordt geregistreerd. Bij het uitrijden volgt dezelfde handeling. Het parkeersysteem verwerkt de betaling automatisch en opent de slagboom. Deze betaalmogelijkheid is overigens mogelijk tot een parkeerbedrag van € 50.

comments powered by Disqus