Eerste mobiele creditcard van Nederland

Eerste mobiele creditcard van Nederland
  • 1 mei 2015
  • Redactie

Om contactloze betalingen met de smartphone mogelijk te maken, lanceren International Card Services (ICS) en Vodafone Nederland de eerste mobiele creditcard van Nederland. De dienst is momenteel beschikbaar voor houders van een Visa World Card met een Vodafone-abonnement en een Android toestel voorzien van een NFC-chip.

De ICS Mobiele Creditcard stelt gebruikers in staat om razendsnel, makkelijk en veilig met de mobiele telefoon te betalen. Dit kan op steeds meer plekken in Nederland, zoals bij de tal van winkels op de NS-stations. Voor bedragen tot en met € 25 hoeft de smartphone slechts enkele seconden tegen een NFC-betaalterminal te worden gehouden. Bij hogere bedragen is een pincode vereist. ‘Als je even een boodschap gaat doen, heb je nu alleen nog je mobiele telefoon nodig’, zegt Jeroen Bosch van Rosenthal, ceo van de Europese divisie van ICS.

De nieuwe service voor mobiel betalen is vooralsnog alleen geschikt voor bepaalde type toestellen (o.a. Samsung Galaxy S, HTC One en Sony Xperia). De verwachting is dat het aantal smartphones waarop de ICS Mobiele Creditcard kan worden geïnstalleerd snel zal toenemen, net als het aantal punten waar contactloos kan worden betaald.

comments powered by Disqus