Microsoft showt nieuwe innovaties tijdens WPC 2015

Microsoft showt nieuwe innovaties tijdens WPC 2015
  • 15 juli 2015
  • Redactie

Microsoft demonstreerde tijdens zijn jaarlijkse Worldwide Partner Conference enkele nieuwe technologische innovaties die in aantocht zijn. In Orlando maakte de softwareleverancier tevens bekend het Nederlandse CRM Partners (opnieuw) te hebben opgenomen in zijn Inner Circle.

Onder meer de volgende drie ontwikkelingen werden nader toegelicht:
* Project GigJam – Deze oplossing stelt medewerkers in staat hun zakelijke taken te verwezenlijken en stroomlijnt de processen door obstakels weg te nemen tussen devices, apps en de gebruikers hiervan. De tool komt voort uit de wens van Microsoft om productiviteit en zakelijke processen opnieuw uit te vinden.
* Cortana Analytics Suite – Deze ‘set van diensten’ moet bedrijven helpen data om te zetten in intelligente acties. De suite combineert big data storage en machine learning met onder andere speech analytics, zodat gebruikers beter in staat zijn om scenario’s te kunnen voorspellen. De nieuwe analytics suite is geïntegreerd met Cortana, de digitale persoonlijke assistent van Microsoft.
* HoloLens – Door de softwareleverancier zelf aangekondigd als ‘het eerste volledig ongebonden holografische computerapparaat ter wereld’. HoloLens wordt ondersteund door Windows 10 en draagt bij aan het fundamenteel veranderen van de manier waarop design professionals communiceren, visualiseren en werken.

Nederland op de kaart
Tijdens WPC 2015 werd eveneens bekend dat het Nederlandse CRM Partners voor de derde keer is opgenomen in de zogeheten Microsoft Dynamics Inner Circle. Dit houdt in dat de customer engagement specialist behoort tot de club van de zestig belangrijkste partners van het internationale softwarebedrijf. ‘De mensen van CRM Partners hebben ons afgelopen jaar opnieuw verrast met hun inzet en innovatieve oplossingen. Zij verdienen dan ook met recht de Inner Circle titel. We hebben er het volste vertrouwen in dat zij ons ook komend jaar weer gaan verblijden met hun vernieuwende werk’, liet Neil Holloway, corporate vice president Microsoft Business Solutions Sales & Partners, weten. De softwareaanbieder nam de Nederlandse customer engagement specialist ook al in 2011 en 2013 op in zijn Inner Circle.

Emiel Putman, directeur en mede-eigenaar van CRM Partners, over de erkenning: ‘Door onze plaatsing in de Inner Circle, krijgen wij van Microsoft de bevestiging dat we de juiste koers varen. Om deze positie vast te houden, streven we ernaar ook komend jaar weer het verschil te maken in onze expertise en service.’

Overzicht van de Partner of the Year Awards, die zijn uitgereikt tijdens het Microsoft-event.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link