KLM kiest Messenger als klantcontactkanaal

KLM kiest Messenger als klantcontactkanaal
  • 16 oktober 2015
  • Redactie

KLM gaat op termijn ook klanten servicen via Facebook Messenger, de chatdienst van deze sociale netwerksite. Dat meldt Wired.

Achter de schermen is Facebook al enige tijd bezig met het ontwikkelen van een zakelijke versie van Messenger. Hierbij neemt kunstmatige intelligentie een deel van het werk over. Zo zal KLM na het boeken van een vlucht de benodigde informatie indien gewenst via Messenger opsturen. Tevens worden hier updates gegeven, bijvoorbeeld bij een wijziging van een vluchttijd of gate. Het chatprogramma moet het voor klanten mogelijk maken om ook zelf zaken te regelen, zoals een vlucht omboeken via Messenger. Indien  nodig kan een klantenservicemedewerker vlot worden ingeschakeld om klanten verder te helpen.

Het is nog niet bekend wanneer Facebook Messenger integraal onderdeel wordt van KLM’s kanalenmix. De luchtvaartmaatschappij experimenteert graag met nieuwe communicatiemiddelen: sinds begin dit jaar zet het ook WhatsApp in voor klantcontactdoeleinden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link