FBTO start met peer-to-peer verzekeren

FBTO start met peer-to-peer verzekeren
  • 15 juni 2016
  • Redactie

‘Peer’ is de naam van de pilot die FBTO vandaag begint met peer-to-peer verzekeren. In een community kunnen mensen hun spullen verzekeren met hun peers, zonder polisvoorwaarden.

‘De communities bepalen zelf wat ze verzekeren. Polisvoorwaarden zijn er niet, ze maken hun eigen spelregels. Bij schade bepaalt de community of je geld krijgt of niet. Bovendien kunnen ze vragen stellen, tips geven voor een goedkopere oplossing of hulp aanbieden. Heb je de verzekering niet meer nodig? Dan stop je en krijg je jouw deel van de pot terug’, licht Minke Breijer, marktmanager FBTO, toe. Volgens haar gaan we met Peer ‘terug naar hoe het ooit begon’, doelend op een kleine groep boeren of dorpsgenoten die een potje maken om zo onderling financiële risico’s te delen en schadeproblemen op te lossen.

Vangnet
Stel, je bent fotograaf en aan het werk op een bruiloft. Daar word je tas met lenzen gestolen. Uiterst vervelend, zeker omdat de volgende dag een belangrijke opdracht wacht. Via Peer kun je je community met medefotografen om hulp vragen. Om de schade te vergoeden, maar eveneens om spullen te lenen. Zodat je gewoon je werk kunt blijven doen.

De klant aan het roer is de reden waarom FBTO deze stap zet, vertelt Breijer. Vijf jaar geleden begon de verzekeraar hier al mee op Onderling.nl. Op dat platform kunnen klanten hun afgewezen schadeclaim voorleggen aan een community. De meerderheid bepaalt of FBTO alsnog betaalt. Met Peer wordt een volgende stap gezet. ‘De wereld om ons heen verandert. De consument zit steeds meer aan de knoppen. En dankzij social media staat iedereen binnen de kortste keren in verbinding met de rest van de wereld. Nieuwe groepen schieten elkaar te hulp. Wij denken dat mensen heel goed zelf weten wat ze zouden willen verzekeren en hoe. En we geloven in de kracht van de groep. En dan vooral als die groep bestaat uit mensen zoals jij, oftewel je peers’, benadrukt Breijer.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link