Slingeland Ziekenhuis kaapt meest patiëntvriendelijke titel terug

Slingeland Ziekenhuis kaapt meest patiëntvriendelijke titel terug
  • 15 december 2016
  • Redactie

Patiëntenfederatie Nederland heeft opnieuw het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem verkozen tot ‘s lands meest patiëntvriendelijke ziekenhuis. De publieksprijs is gebaseerd op ervaringen die patiënten met elkaar delen op ZorgkaartNederland.nl.

De vakjury is vooral te spreken over de continuïteit van de patiëntvriendelijke aanpak van het winnende ziekenhuis. ‘ZorgkaartNederland is een sterk onderdeel van de bedrijfscultuur, ze klaren met elkaar de klus. Wanneer er kritische noten op dit ervaringsplatform worden geplaatst, wordt hier inhoudelijk op gereageerd. Het Slingeland Ziekenhuis heeft goed laten zien hoe feedback leidt tot verandering’, valt te lezen in het juryrapport. Op basis van ruim 500 patiëntervaringen scoort de Doetinchemse zorgorganisatie een 8.6 op ZorgkaartNederland.

Slingeland, dat in 2014 ook al deze publieksprijs won, wijst patiënten via haar website nadrukkelijk op alle mogelijkheden om feedback te geven en hun ervaringen te delen. Saillant: per 1 januari 2017 fuseert het Doetinchemse ziekenhuis met Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, dat eveneens genomineerd was.

Bejegening
In de categorie Verpleeghuizen prees de Patiëntenfederatie bij de jaarlijkse uitreiking van de Patiëntvriendelijkheidsprijzen Stichting Warm Thuis uit Oteleek als meest patiëntvriendelijke zorgaanbieder. De meest patiëntvriendelijke kliniek is Vrouwenkliniek Zuid-Oost in Amsterdam, terwijl orthopeed Jur Vellema uit Eindhoven door bezoekers van ZorgkaartNederland.nl is geselecteerd als meest patiëntvriendelijke zorgverlener van Nederland.

Op genoemd ervaringsplatform beoordelen patiënten de ziekenhuizen en zorgverleners op basis van onder meer de bejegening, informatievoorziening, behandeling en accommodatie. Afgelopen jaar was het Deventer Ziekenhuis de nummer 1 qua patiëntvriendelijkheid.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link