Street Messenger betrekt daklozen erbij

Street Messenger betrekt daklozen erbij
  • 19 december 2016
  • Redactie

Het Leger des Heils en de Vodafone Foundation rollen Street Messenger, de eerder dit jaar geïntroduceerde WhatsApp- en sms-dienst voor daklozen, verder uit binnen Nederland. Na de geslaagde pilot in onze hoofdstad is de service inmiddels ook beschikbaar in Utrecht. Noord-Brabant en Limburg volgen binnenkort.

De meldingen via Street Messenger zijn vooral gericht op ‘nieuwe daklozen’ en hebben betrekking op praktische zaken, zoals de openingstijden van de opvang, extra bedden tijdens de vrieskou of nieuwe kleding. Daarnaast worden ook berichtjes verstuurd om de daklozen een hart onder de riem te steken. ‘Wat veel mensen niet weten is dat de mensen die recent dakloos zijn geworden (bijvoorbeeld door een scheiding, ontslag of slechte investering, red.), bijna allemaal in het bezit zijn van een mobiele telefoon’, vertelt Luc Tanja van het Protestants Diaconaat in Amsterdam annex beheerder van Street Messenger. ‘Tijdens de Amsterdamse pilot merkten we dat de deelnemers van Street Messenger de weg op straat steeds beter konden vinden. Via de berichten vergaarden ze informatie en kracht om hun leven weer op de rit te krijgen.’ Het uiteindelijke doel van Vodafone en het Leger des Heils is om alle daklozen via de mobiele telefoon te laten communiceren met organisaties die hen kunnen helpen.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal daklozen sinds 2009 met 13.000 is toegenomen, een stijging van 74 procent. Steun ze nu per sms. Een warme kerstgroet kun je sturen naar 06-25122016.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link