MediaMarkt opent drive-through in Tilburg

MediaMarkt opent drive-through in Tilburg
  • 19 mei 2017
  • Redactie

MediaMarkt Tilburg biedt klanten sinds deze week de mogelijkheid om met hun auto producten af te halen in een drive-through. Zo hoeven ze niet meer vanuit de naastgelegen parkeergarage de winkel in, wat scheelt in parkeerkosten en wachttijd.

Klanten kunnen online iets bestellen, waarna ze binnen het uur naar de zogeheten Pickup & Go rijden, daar betalen en het product meteen mee naar huis nemen. Het is overigens ook mogelijk om eerst in de winkel rond te kijken en alsnog het product bij het afhaalpunt mee te nemen. Naast de producten uit de winkel zijn 25 veelverkochte accessoires direct mee te nemen zonder bestelling vooraf. Het gaat bijvoorbeeld om USB-sticks, powerbanks, kabels en stofzuigerzakken.

Lokale klantbehoefte
Het idee voor de Pickup & Go is ingegeven door de locatie van de winkel in de Brabantse stad. De winkel is naast een parkeergarage in het centrum gevestigd. Klanten die iets willen afhalen, moeten hun auto parkeren en naar de afhaalbalie lopen. ‘Met de Pickup & Go hoeft dat niet. Het scheelt parkeerkosten en wachttijd,’ zegt filiaaldirecteur Edward van Lith. ‘We hebben het idee gehad om in te springen in een lokale klantbehoefte, het is gaaf om te zien dat MediaMarkt Nederland dit lokale ondernemersinitiatief omarmt.’

De eerste drive-through van MediaMarkt opende in 2014 in het Duitse Ingolstadt. Die dienst is uitgebreider, met een venster waar de bestuurder het gewenste product kan bestellen, waarna bij een ander punt de spullen kunnen worden afgehaald. Overigens werden ook in de Zuid-Duitse stad kosten- en tijdbesparing als grote voordelen voor de klant genoemd. In Nederland lijkt de provincie Noord-Brabant de laatste tijd een proeftuin te zijn voor de multimediaketen. Zo werd onlangs in Eindhoven een compleet heringerichte winkel geopend, waar inspiratie en plezier moeten leiden tot grotere klantbeleving.
comments powered by Disqus