Bange Nederlanders weten noodnummer Buitenlandse Zaken te vinden

Bange Nederlanders weten noodnummer Buitenlandse Zaken te vinden
  • 10 oktober 2017
  • Redactie

Het noodnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt dagelijks 3.000 keer gebeld. ‘Nederlanders zijn banger om op reis te gaan, omdat er in te veel landen wat aan de hand is’, verklaart een woordvoerster de populariteit van het informatie- en hulpnummer dat anderhalf jaar geleden geopend werd.

Tegenover de Telegraaf stelt woordvoerster Daphne Kerremans dat het om meer dan duizend ernstige hulpvragen gaat: ‘Recent waren het bijvoorbeeld telefoontjes van bezorgde ouders, die na de moordpartij in Las Vegas geen contact meer kregen met hun kinderen die in de stad verbleven.’ Ook naar aanleiding overlijdens, ontvoeringen en vermissingen wordt regelmatig telefonisch contact gezocht met het ministerie.

Website
Daarnaast is ook het raadplegen van reisadviezen op de website en de app van het ministerie populair. Dit is de laatste twee jaar verviervoudigd tot 250.000 keer per maand. Het ministerie is ook op social media actief. Zo zijn er op Twitter naast een officieel account ook profielen voor burgercontact (@247BZ) en tweets in het Engels (@DutchMFA).

Buitenlandse Zaken benadrukt dat het reizigers niet kan tegenhouden. ‘Wij geven advies over veiligheid en bieden als het moet hulp, maar het blijft ieders eigen verantwoordelijkheid om op reis te gaan. Dat is een afweging die de Nederlander zelf moet maken.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link