De Luisterlijn geboren

De Luisterlijn geboren
  • 12 december 2018
  • Redactie

Prinses Beatrix onthulde woensdagochtend de nieuwe naam van Sensoor: De Luisterlijn. Met deze naamsverandering wil de organisatie de toegankelijkheid van de luisterlijn verder verbeteren en ‘nog meer mensen bereiken die behoefte hebben aan een luisterend oor’. Jaarlijks ontvangt de instantie nu circa 450.000 oproepen.

Na de fusie met zelfstandige hulplijnen uit Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, die per 1 januari 2019 ingaat, werken 1.500 vrijwilligers vanaf verschillende locaties in Nederland voor de nieuwe organisatie. Zij staan per telefoon, mail en chat paraat voor mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn, of kampen met zorgen en pijn. Meer dan een derde van de mensen die bellen hebben psychosociale krachten, zo werd bij de presentatie van de nieuwe naam in Hilversum verteld.

Afgelopen zomer opende de organisatie ook 24/7 de poorten voor mantelzorgers.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link