Futuristische winkel voor Walmart

Futuristische winkel voor Walmart
  • 03 mei 2019
  • Redactie

Walmart opent een fysieke winkel ‘van de toekomst’ met AI-camera’s, interactieve displays en een groot datacenter: het Intelligence Retail Lab (IRL).

De pilot vindt plaats in één van de drukste buurtsupermarkten van Walmart, in Levittown (New York), met een winkeloppervlakte van zo’n 4.600 meter: volgens MarketingTribune één van de meest bedrijvige vestigingen van de winkelketen. Walmart’s IRL-ceo stelt dat een fysieke winkel een goede testomgeving is voor het nieuwe winkelen.

Betere CX
Sensoren, camera’s en processors vullen de ruimte. De AI-camera’s zijn niet louter bedoeld het betaalproces te automatiseren, zoals bij Amazon Go. Deze zijn vooral bedoeld om data te verzamelen over de activiteiten in de winkel zelf. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt om de klantervaring in de winkel te verbeteren, onder meer wanneer producten over datum raken of de bevoorrading niet in orde is.

Angststopper
De keten wil tevens transparant zijn over het gebruik van alle nieuwe technologie, en maakt het voor klanten mogelijk om de servers te bekijken en toont hen hoe technologie reageert op lichaamsbeweging van andere klanten. Dit doet Walmart om klanten te binden en wantrouwen jegens technologische innovatie weg te nemen. Ook benadrukt de supermarkt dat technische snufjes niet bedoeld zijn om banen te laten verdwijnen, maar om medewerkers de optie te bieden om meer aandacht aan de klant te besteden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link