UPS pioniert met dronebezorging

UPS pioniert met dronebezorging
  • 24 oktober 2019
  • Redactie

Koeriersdienst UPS gaat drones inzetten om medicijnen sneller bij de klant te bezorgen en zet een experiment op poten met de universiteit van Utah.

Klanten van apotheek CVS Health kunnen in diverse Amerikaanse steden gebruikmaken van de proef die deze week van start gaat. UPS kreeg afgelopen maand toestemming van de overheid om drones in te zetten voor bezorgingen en is daarmee de eerste Amerikaanse speler die toestemming voor deze bezorgwijze heeft bemachtigd. Deze koeriersdienst is niet de enige organisatie die drones wil inzetten voor leveringen. Koeriersdienst Wing, welke valt onder het moederbedrijf van Google, bracht ook deze week naar buiten toestemming te hebben gekregen en de eerste dronebezorgingen te hebben uitgevoerd.

Bots versus drones
Het is nog onduidelijk of dronebezorging ook in Nederland op korte termijn gaat plaatvinden. Albert Heijn startte begin juli nog met het testen van de zelfrijdende robot ‘Aitonomi’ op de universiteitscampus van Eindhoven. Dronebezorging blijkt echter niet altijd goed te gaan. Eind 2018 crashte een drone in de Waddenzee, die onderdeel was van een pilot van de TU Delft.

comments powered by Disqus