Thuiswinkel.org staat consument bij met keurmerk

Thuiswinkel.org staat consument bij met keurmerk
  • 4 maart 2020
  • Redactie

Branchevereniging Thuiswinkel.org gaat zich verder inzetten voor het belang van consumenten met een nieuwe certificering. Kopers worden met het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk beter beschermd bij het doen van een aankoop op platforms en marktplaatsen.

Op het moment dat consumenten ontevreden zijn over een aankoop op een platform of marktplaats, is er volgens Thuiswinkel.org nog weinig duidelijkheid waar zij terecht kunnen. Het keurmerk moet voor meer helderheid onder kopers gaan zorgen: wanneer een verkoper het keurmerk draagt, kunnen shoppers met een klacht zich wenden tot de branchevereniging. Vervolgens wordt er met beide partijen naar een oplossing gezocht.

Met deze stap wil Thuiswinkel.org het eenvoudiger maken voor verkopers op platformen en marktplaatsen om zich positief te kunnen onderscheiden. De certificering heeft ook zo zijn voordelen voor bedrijven: meer consumentenvertrouwen en eventueel een hogere ranking, afhankelijk van het platform.

comments powered by Disqus