Persoonlijk cv streepje voor

Persoonlijk cv streepje voor
  • 23 november 2020
  • Redactie

Meer de dan helft van de mensen die solliciteren, zijn bang dat andere kandidaten een betere opleiding hebben genoten of veel meer werkervaring hebben. Volgens vacaturesite Indeed is dat nergens voor nodig: 'We willen benadrukken dat het niet alleen maar gaat om die hard skills, wie je bent is net zo belangrijk als wat je kunt.'

Uit onderzoek van Indeed – onder ruim 1.000 werkzoekenden en 567 werkgevers – komt naar voren dan dat twee derde van de werkgevers een persoonlijk cv een reden vinden om iemand sneller uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Van de sollicitanten in Nederland denkt 78% dat je tussen andere sollicitanten kunt opvallen door je cv persoonlijk te maken.

Moeilijk
Ondanks dat de meeste werkzoekenden het erover eens zijn dat je kan opvallen met een persoonlijk cv, vindt 52% het moeilijk om er woorden aan te geven en/of te vervallen in cliché-omschrijven als teamplayer en enthousiast. 'Om je cv persoonlijk te maken moet je de tijd nemen om na te denken over wat jou als persoon kenmerkt. Ik merk dat veel mensen dat lastig vinden, maar het zorgt uiteindelijk voor de beste match', aldus recruiter Sanacha Meerman in een interview met Metro.

Indeed spoort sollicitanten aan om eens in gesprek ta gaan met vrienden en familie om te horen welke beschrijving zij van hem of haar geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meerderheid van de mensen het veel gemakkelijker vindt om persoonlijke kenmerken van een goede vriend(in) te benoemen, dan die van zichzelf.

Lees ook: Append solliciteren in de lift

comments powered by Disqus