1/3 werknemers wil betere werk-privébalans

1/3 werknemers wil betere werk-privébalans
  • 05 January 2021
  • Redactie

Bijna een derde van de werkende Nederlanders wil in 2021 de verhouding tussen werk en privé meer in balans krijgen. Ook willen ze meer pauzes nemen als ze thuiswerken en meer sporten.

Dat blijkt uit het grote Nieuwjaarsonderzoek van online pensioenuitvoerder BeFrank. Het streven naar een betere balans is gegroeid van 25% naar 30% voor het komend jaar. “Dit is goed te begrijpen”, aldus Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank. “Heel veel mensen hebben zich enorm moeten aanpassen. Van de ene op de andere dag werd thuiswerken de norm. Maar thuiswerken blijkt goed te bevallen en het voornemen om meer thuis te werken is gestegen van 12% naar 17%.”

Pauzes en sporten
Ook de trend om gezonder te leven op het werk wordt doorgezet volgens het onderzoek. Ruim een vijfde van de ondervraagden wil daar dit jaar werk van maken. Van de mensen die al thuiswerkten in 2020 wil ruim 40% meer tijd reserveren voor extra beweging en sporten. En ruim een derde van hen wil thuis vaker een break nemen om even los te komen van het werk. “Stuk voor stuk bemoedigende resultaten. Meer dan ooit is gezond blijven belangrijk, want het incasseringsvermogen van iedereen wordt nu maximaal op de proef gesteld.”

Lees ook: Werkverslaving op de loer door nieuwe werken

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link