Freshworks optimaliseert Service Management van Teijin Aramid

Freshworks optimaliseert Service Management van Teijin Aramid
  • 15 december 2023
  • Redactie

Door slimme integratie van servicebeheer binnen één platform realiseert Teijin Aramid, wereldleider op het gebied van hoogwaardige vezels, betere dienstverlening en hogere klanttevredenheid tegen lagere kosten.

Teijin Aramid beheert de volledige IT-organisatie met behulp van Freshservice van Freshworks. Binnen zes maanden heeft de organisatie grote verbeteringen gerealiseerd, waaronder een snellere IT-dienstverlening, lagere kosten en verbeterde gebruiksvriendelijkheid voor zowel medewerkers als klanten. Dit zorgt voor een hogere klanttevredenheid.

Als internationaal bedrijf met meer dan tweeduizend medewerkers is Teijin Aramid voor een succesvolle bedrijfsvoering afhankelijk van IT. De digitale transformatie zorgt voor steeds meer datagestuurde processen. Om aan de veranderende behoeften van het bedrijf te voldoen, implementeert Teijin Aramid een ‘SaaS-first’ strategie waarin IT centraal staat. Het volledig beheren van de IT-organisatie met één tool is een essentiële voorwaarde om deze strategie te laten slagen.

Teijin Aramid zocht hiervoor een moderne oplossing die ITSM en Information Technology Infrastructure Library procesautomatisering kan bieden, evenals ondersteuning voor projectmanagement, alert management, SaaS-management en contractmanagement. Na een zorgvuldig selectieproces met een langetermijnvisie in het achterhoofd, koos Teijin Aramid voor Freshservice voor Enterprise Service Management voor de afdelingen IT, Human Resources en Facilities.

'Digitale transformatie staat of valt met het op de juiste manier managen van je IT', vertelt Joost van den Reek, manager PPM & SMO bij Teijin Aramid. 'Onze IT-organisatie moet toegerust zijn om onze SaaS-first strategie uit te voeren. Freshservice blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid: het is efficiënt en intuïtief in gebruik voor zowel onze medewerkers als onze klanten. We kunnen volstaan met één oplossing die volledig aan onze eisen en verwachtingen voldoet. Het vergroot de slagvaardigheid van onze organisatie en het leidt tot tevreden medewerkers en klanten.'

Door met Freshservice de afhandeling van tickets en serviceverzoeken van het IT-team te automatiseren en te standaardiseren realiseert Teijin Aramid een hogere klanttevredenheid tegen lagere kosten. Ook de Service Level Agreements (SLA’s) van klanten worden in Freshservice beheerd en met de Asset Management-functie kan Teijin Aramid alle hardware binnen de IT-organisatie inventariseren. De bestaande monitoring van de infrastructuur is geïntegreerd in Freshservice. Zodra de monitoringtool een alert signaleert, wordt automatisch een ticket met een hoge prioriteit aangemaakt.

'De case van Teijin Aramid laat duidelijk zien dat bedrijven van elke omvang bedrijfssoftware kunnen inzetten om het leven van hun medewerkers en klanten gemakkelijker te maken', stelt Martijn Simons, Senior Sales Director en General Manager, Benelux en Nordics bij Freshworks. 'De unieke alles-in-één-oplossing zorgt voor operationele efficiëntie en versnelde digitale transformatie voor klanten. We zijn er trots op dat we onze klanten tegen een betaalbare prijs eenvoudig te implementeren softwareoplossingen met veel toegevoegde waarde kunnen bieden.'

comments powered by Disqus