Nieuws   
QuestionFirst - DLL versus Buma/Stemra
  • 23 november 2015
  • Redactie

QuestionFirst - DLL versus Buma/Stemra

Welke vraag brandt jou al tijden op de lippen? In het oktobernummer van CustomerFirst vroeg Harold Schuurman, manager Contact Center Retail bij DLL, zich dit af: 'Bij veel bedrijven moet het management nog steeds worden overtuigd van de toegevoegde waarde van een goed werkende klantcontactafdeling. De indruk die een contactcenter naar buiten toe afgeeft is één van de gezichtsbepalende factoren van het bedrijf. Dit kan het maken en breken. Toch zien organisaties het contactcenter zelden als een afdeling waarin je juist moet investeren. Wat maakt het naar jouw idee lastig om die denkcultuur te veranderen? Hoe heb jij bij Buma/Stemra het contactcenter de juiste positie in het bedrijf gegeven?'

Vier schakelaars voor bepalen nieuwe commerciële koers
  • 19 november 2015
  • Redactie

Vier schakelaars voor bepalen nieuwe commerciële koers

Afgetroefd worden door branchevreemde toetreders is een beangstigend idee voor vrijwel de helft van de Nederlandse managers, leert een onderzoek van VODW Marketing. Zij zien hun speelveld veranderen: klanten gaan massaal online en sluiten zich af voor commerciële marketing. In zijn nieuwe boek ‘Zakelijk succes in nieuwe tijden’ vertelt managementadviseur Robert Buisman hoe je hier strategisch mee kunt omgaan.

data inzetten voor hogere KTV? Nou nee
  • 18 november 2015
  • Redactie

data inzetten voor hogere KTV? Nou nee

De invloed van data op bedrijfsprocessen wordt steeds groter, zowel bij grote als bij kleine ondernemingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Graydon en Credit Expo onder 305 creditmanagementprofessionals. Opvallend is dat bedrijven data-analyse vooral inzetten als defensief instrument. Slechts in beperktere mate wordt data ook gebruikt voor offensieve doeleinden, zoals het verhogen van de klanttevredenheid of het creëren van meer leads.

‘Klantenreviews kun je beïnvloeden’
  • 18 november 2015
  • Redactie

‘Klantenreviews kun je beïnvloeden’

Reviews kopen gaat niet, maar beïnvloeden gaat wél. Dat is de overtuiging van Ron Pelgrim, directeur hotel en restaurant De Arendshoeve. Hij spreekt binnenkort tijdens het Social Service Congres. De truc? Mensen persoonlijke aandacht geven, ze vleien. ‘Daarmee behaal je betere reviews, dus meer bezoekers en meer inkomsten’, verzekert hij. Met name kleinere boutique hotels en de 5-sterren plus hotels hebben dit in de vingers.


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven
Social service anno 2015: maak het vooral persoonlijk: Social Service Congres - 3 december